futoeger
futoeger
Névnap^^

 
Törpihörik :)
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2006-09-15
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
YouTube;Vsocial
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Ez a legszuperebb!
Nagyon jo, tanulságos
elmegy
Erre muszáj válaszolni?
fúúj neee
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Gyakori kérdések

 

Gyakori kérdések 
- mongol futóegerek

1, Egyedül vagy párban tartsuk?
- Mindenképpen párban vagy csoportban tartsuk egereinket. Egyedül nagyon magányosak, vadabbak és rosszul érzik magukat. Hogy mennyit, az a helytől függ. Ha csak egy kisebb terrárium áll a rendelkezésünkre, inkább ne a futóegereket válasszuk, nekik nagy a hely- és mozgásigényük!

2, Szükségük van a vízre?
-Sokszor vitatott téma, melyik állatnak van szüksége vízre és melyiknek nem. Én azt mondom, minden élőlénynek szüksége van a vízre, ne hagyjuk szomjazni állatainkat! Egy önitató tökéletesen megfelel itatás céljából. Ugyan tehetünk be kerámia/fém tálat(a műanyagot elrágják) de azt sokszor beássák vagy kiborítják, de ideiglenesen tökéletes.

3, Harapnak?
-Nem jellemző, hogy harapnak. Ha mégis, vagy jogos harapás(ha esetleg rosszul fogtuk meg) vagy ételnek néz minket(de ez nem fáj) vagy rosszul gondozták. Ha jó helyről szerezzük be egerünket, nem fog harapni.

4, Van-e veszélye a beltenyésztésnek?
-Igen, van! A beltenyésztett kölykök epilepsziásak lehetnek vagy bármilyen rendellenességgel születhetnek. Nem kellemes látvány saját egerünknél sem egy epilepsziás roham.. Szóval mindenképpen kerüljük a közeli rokonok tenyésztését.

5, Egyneműek legyenek?
-Ha első cinik, azt javaslom, igen. A tenyésztésbekezdést alaposan át kell gondolni. Van e elég helyünk a kicsiknek, ha esteleg nem kelnek el, mire ivarérettek lesznek?
Sok tapasztalat után átlehet gondolni, szeretnénk e kicsiket..

6, Kereskedésből vagy tenyésztőtől szerezzük be?
- Mindenképpen a tenyésztőt ajánlom. Tenyésztők ismerik a felmenőiket, esetleg a pontos genetikát, s biztosan egészséges egeret kapunk!
Kereskedésben kevesebb a színválaszték, lehet, hogy betegen hozzuk el, esetleg beltenyésztettet és általában még az állat nemét sem tudják megmondani. Néha a fajt sem, itt a közelben a futóegerek pl. ugróegerek, ha névben nem is, a két faj között óriási a különbség.

7, Meddig élnek?
A mongol futóegerek átlagos életkora 2-4 év. Sok minden befolyásolja élettartamát. A származása, génjei, mekkora helyen volt tartva, mennyire volt beteges és hogy hogyan volt gondozva, mivel volt etetve.

8, Lehet együttartani más fajokkal?
-Meg lehet próbálni, hallottam már ilyenekről, de én még nem próbáltam. Ha mindenképpen egy másik fajjal szeretnénk együttartani egerünket, meg lehet próbálni az összeszoktatást pl. deguval, afrikai versenyegérrel, tüskéshátú egérrel.. De oda kell figyelni mindkettő állat igényeire, ne nagyon különbözzenek!

9, Kisgyerekeknek is ajánlott állatok?
-Mivel nagyon fürgék és törékeny állatok, 4-8 éves gyerekeknek én nem ajánlom. Az új fiatal kisegér nagyon gyorsan szalad, kiugorhat a kezéből, rosszul fogja meg... Én leginkább hörcsögöt ajánlok kisgyerekeknek. :)

10, Két "hímnek" kölykeik születtek!! Mit csináljunk?
- Amint megszülettek a kicsik, szedjük szét az állatokat a következő alom születésének megelőzése végett.

11, Betaníthatóak-e valamire?
-Hívóhangra igen! Minden etetésnél furcsa hangot adjunk ki, nem sokára megtanulják, s futtatásnál könnyedén visszahívhatóak lesznek! Bár sok időbe és gyakorlásba kerül. :)

 
Time
 
Mongik :)
 

 Két gyönyörű kölyök vadas dzsungáriai törpehörcsög keresi szerető gazdiját! Együtt is elvihetők, amint elérik a 4 hetes kort.

 
Linkek
 
KisRágcsáló Klub

 
Más állatok
 
Harukichi

 
Chat
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj