futoeger
futoeger
Névnap^^

 
Törpihörik :)
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2006-09-15
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
YouTube;Vsocial
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Ez a legszuperebb!
Nagyon jo, tanulságos
elmegy
Erre muszáj válaszolni?
fúúj neee
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Tenyésztés

A cinik tenyésztése

Először is kell venni egy terráriumot vagy ketrecet. Nálam a terrárium vált be, nagyon ajánlom!És ha terrárium akkor tetővel együtt vegyük, mert kiszöknek, lehet bármilyen magas. Állatkerekedésekben lehet fekete bütykökkel kapni, amire csak rá kell tenni az üveglapot, persze van levegő hely... (hogy hogyan rendezzük be a helyüket a tartás és gondozásnál olvasd :) )

Ezután ha már minden készen van jöhet a tenyész-pár! De, mindenek előtt jól gondoljuk végig, hogy tényleg elég gondot tudunk fordítani a kis állatokra s ha első egerek lesznek akkor két egyneműt vegyünk és ismerjük meg őket jobban, majd azután döntsünk a többiekről...Tehát, ha már a vásárlásnál tartunk, vehetünk tenyésztőtől és állatkereskedésből. Ha állatkereskedésből veszünk akkor 2 külön helyről ha lehet mert megeshet hogy a kiválasztott hím és nőstény rokonok! Én mégis a tenyésztőt ajánlom, ő meg tudja mondani az állat felmenőit és genetikáját, biztosan egészséges állatot kapunk. Állatkereskedésekben nem biztos hogy egészségesek, és drágák is!

Összeszoktatás: először is meg kell ismerniük egymás szagát, és ne rögtön szemtől szembe. Az összeszoktatási idő 6hetes kortól, 8 hónapos korig a legsikeresebb! Összeszoktatáshoz alkalmazhatunk egy "összeszoktató-ketrecet", ami azt jelenti, hogy a ketrec egy fémráccsal van középen elválasztva. Az állatokat naponta rakjuk át a másik oldalra, így megismerik a másik szagát, majd nem fogják tudni, hogy melyik volt az eredeti szaguk. Ezt a módszert 1-2 hétig alkalmazzuk, majd készítsük elő az új terráriumot, ez legyen tisztítószerekkel alaposan kitisztítva. 1 hét után rakjuk őket az ágyra vagy a kanapéra, lényeg, hogy ismeretlen és nagy hely legyen a számukra, majd ha 10 perc után sem verekednek berakhatjuk őket a tiszta terráriumba és figyeljük őket. Ha verekednek folytassuk a ketreces módszert. Néha vitázhatnak a magkeverékeken vagy nem engedik egymást közel magukhoz, de ez azért van mert nem ismerik egymást, nem bíznak meg a másikban. Majd eldöntik, hogy ki a főnök és kis idő múlva már elviselik egymás jelenlétét és összebújva alszanak :).

Innentől már csak várni kell az újabb jövevényekre. A terhesség kb. 22-25 nap. és a 18. nap körül már gömbölyödik is és elkezdi a fészket is építeni! Ilyenkor sok gondot kell fordítani a mamára, több fehérje, rost és vitamin kell neki! Átlagosan 3-8 a kölykök száma. A kicsik vakon és süketen születnek, de nagyon hangosak :) .

 A 3., 4. nap körül kezdenek hallani és 14-19 naposan már a szemüket is kinyitják és belekostolnak a szárazkajába is.

Ám ilyenkor még nagyon picik, még nem lehet elválasztani a szüleiktől, ilyenkor még nem képesek az önálló életre. 5-6 hetesen viszont már nagyjából igen! De még boldogan együtt lehetnek az anyjukkal addig míg az elviseli őket és persze ez némi helyet is igényel. ( miközben írok, Süti rájött hogyan kell használni a mókuskereket :) ) Ezután eldönthetjük hogy megtartunk e közülük vagy nem :) .

Ha van kérdés írd le a "kérdések"-be :P :)

 
Time
 
Mongik :)
 

 Két gyönyörű kölyök vadas dzsungáriai törpehörcsög keresi szerető gazdiját! Együtt is elvihetők, amint elérik a 4 hetes kort.

 
Linkek
 
KisRágcsáló Klub

 
Más állatok
 
Harukichi

 
Chat
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj