futoeger
futoeger
Névnap^^

 
Törpihörik :)
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2006-09-15
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
YouTube;Vsocial
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Ez a legszuperebb!
Nagyon jo, tanulságos
elmegy
Erre muszáj válaszolni?
fúúj neee
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A dzsungáriai t.höri

A dzsungáriai törpehörcsög

Phodopus sungorus

A rövidfarkú hörcsögökhöz tartoznak. Bundájuk sűrű és selymes, különböző színekben léteznek. (pl.:vadas, kék, pearl..) Oldala és hasa fehér. Jellegzetességük a fej közepétől induló fekete, vagy sötétbarnás hosszanti csík. Létezik egy olyan fajtájuk, amelynek bundája télen, részlegesen vagy teljesen kifehéredik. (winter white) Ám ez a jelenség, a meleg lakásban gyengébben vagy egyáltalán nem mutatkozik.  Átlagos méretük 6-10cm.

Élőhely

A dzsungáriai törpehörcsög Közép-Ázsiában elterülő óriási pusztaságokról származik. (Kína, Mongólia, Szovjetunió nyugati területei) Itt, a sztyeppéken, félsivatagokban élnek, magányosan. A hím csak párzási időszakban találkozik a nősténnyel. Csupán a túltenyésztettség, és a rendkívül jó alkalmazkodóképessége teszi lehetővé azt, hogy két különböző vagy egynemű hörcsögöket együtt tarthassunk, de 2-nél többet nem érdemes.

Érzékszervek

Hallás: Igen finom, erősen fejlett érzékszervekkel rendelkeznek. A fülük fejlett és nagy az állat testnagyságáshoz viszonyítva. Hallásuk nagyon jó, képes olyan hangokat felfogni, amelyet az emberek nem.

Szaglás: Azt, hogy egy fajtárs idegen vagy ismert, a szaga alapján ismeri meg. A hörcsögök illatképet állítanak fel a világjukról, ez alapján ismeri fel környezetét. Ha néhány napra szétválasztottunk két hörcsögöt, majd újra összerakjuk őket, emlékezni fognak egymásra, ha viszont több hétre szedjük szét őket, már nem emlékeznek egymásra, s ellenségeskedés válhat ki.

Látás: Éjszakai állatok. Előredülledő, nagy szemeikkel kiválóan látnak éjszaka, nappal viszont nem túl jól.

forrás: saját tapasztalatok, Michael Kürschner hörcsögös könyve alapján.

 
Time
 
Mongik :)
 

 Két gyönyörű kölyök vadas dzsungáriai törpehörcsög keresi szerető gazdiját! Együtt is elvihetők, amint elérik a 4 hetes kort.

 
Linkek
 
KisRágcsáló Klub

 
Más állatok
 
Harukichi

 
Chat
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.