futoeger
futoeger
Névnap^^

 
Törpihörik :)
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2006-09-15
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
YouTube;Vsocial
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Ez a legszuperebb!
Nagyon jo, tanulságos
elmegy
Erre muszáj válaszolni?
fúúj neee
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A dzsungáriai t.höri

A dzsungáriai törpehörcsög

Phodopus sungorus

A rövidfarkú hörcsögökhöz tartoznak. Bundájuk sűrű és selymes, különböző színekben léteznek. (pl.:vadas, kék, pearl..) Oldala és hasa fehér. Jellegzetességük a fej közepétől induló fekete, vagy sötétbarnás hosszanti csík. Létezik egy olyan fajtájuk, amelynek bundája télen, részlegesen vagy teljesen kifehéredik. (winter white) Ám ez a jelenség, a meleg lakásban gyengébben vagy egyáltalán nem mutatkozik.  Átlagos méretük 6-10cm.

Élőhely

A dzsungáriai törpehörcsög Közép-Ázsiában elterülő óriási pusztaságokról származik. (Kína, Mongólia, Szovjetunió nyugati területei) Itt, a sztyeppéken, félsivatagokban élnek, magányosan. A hím csak párzási időszakban találkozik a nősténnyel. Csupán a túltenyésztettség, és a rendkívül jó alkalmazkodóképessége teszi lehetővé azt, hogy két különböző vagy egynemű hörcsögöket együtt tarthassunk, de 2-nél többet nem érdemes.

Érzékszervek

Hallás: Igen finom, erősen fejlett érzékszervekkel rendelkeznek. A fülük fejlett és nagy az állat testnagyságáshoz viszonyítva. Hallásuk nagyon jó, képes olyan hangokat felfogni, amelyet az emberek nem.

Szaglás: Azt, hogy egy fajtárs idegen vagy ismert, a szaga alapján ismeri meg. A hörcsögök illatképet állítanak fel a világjukról, ez alapján ismeri fel környezetét. Ha néhány napra szétválasztottunk két hörcsögöt, majd újra összerakjuk őket, emlékezni fognak egymásra, ha viszont több hétre szedjük szét őket, már nem emlékeznek egymásra, s ellenségeskedés válhat ki.

Látás: Éjszakai állatok. Előredülledő, nagy szemeikkel kiválóan látnak éjszaka, nappal viszont nem túl jól.

forrás: saját tapasztalatok, Michael Kürschner hörcsögös könyve alapján.

 
Time
 
Mongik :)
 

 Két gyönyörű kölyök vadas dzsungáriai törpehörcsög keresi szerető gazdiját! Együtt is elvihetők, amint elérik a 4 hetes kort.

 
Linkek
 
KisRágcsáló Klub

 
Más állatok
 
Harukichi

 
Chat
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj