futoeger
futoeger
Névnap^^

 
Törpihörik :)
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2006-09-15
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
YouTube;Vsocial
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Ez a legszuperebb!
Nagyon jo, tanulságos
elmegy
Erre muszáj válaszolni?
fúúj neee
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
A tenyészetről

 Rólunk

Fülöp Zita vagyok, jelenleg gimnáziumi diák. Kiskorom óta imádom az állatokat kivétel nélkül. A jövőmet is így képzelem, állatokkal körülvéve. Rajongásomat Maszat és Stefi kutyáimnak köszönhetem. Bár sajnos rövid időre, de ők voltak az első kedvenceim. Utánuk macskák következtek, akik máig is boldogan élnek, majd unokatesómnál szerettem bele a rágcsálókba. Így hát, az első kisállatom egy dzsungáriai törpehörcsög /de lehet, hogy campbell:)/ volt. Néhány évvel később jött az "egér-szerelem" /ami még máig is tart...:)/  egy kisállatkereskedés látogatása során. Így az első egegereimet 2006.04.28-án vettem meg. A számomra újfajta állatkákat saját, a hörcsögök alatt szerzett tartási és etetési tapasztalatok alapján gondoztam. Később egyre többet tudtam meg a fajról, több saját tapasztalat és internetes írásokból. Majd szintén az interneten megismerkedtem futóegér és rágcsáló tenyésztőkkel, tagja lettem a KisRágcsáló Klubnak. Ezek alatt az idők alatt tanultam a legtöbbet a rágcsálókról, amit legfőképpen a klubnak köszönhetek, így hát ezúttal is köszönök nekik mindent!
Mára már több futóegeret és dzsungáriai törpehörcsögöt tartok és tenyésztek, valamint egy aranyhörcsög, egy patkány és két tengerimalac gazdája vagyok.
A fajoknak megfelelően egyedül illetve csoportokban vagy párban tartom az állataimat, különböző méretű terráriumokban/ketrecekben. 5 nagyobb, tenyésztésre megfelelő és 7 kisebb tartom az állatokat, a patkányt egy nagyobb ketrecben, valamint az egerek számára van egy összeszoktató-ketrecem. Az állatkák jóléte érdekében megfelelő időnként takarítom a helyüket.
A tenyésznőstényeket nem terhelem zsinórvemhességgel, hosszabb-rövidebb időt kapnak "felkészülni" a következő alomra. A párok kiválasztásánál figyelembe veszem a genetikát, kerülöm a beltenyésztést.
Itt az állatok szeretetet is kapnak, nincsenek elhanyagolva. Minden nap szánok rájuk időt, kiveszem őket, futhatnak kicsit, ellenőrzöm egészségi állapotukat, mérem súlyukat.
Lassan másfél éve, hogy komolyabban foglalkozok a rágcsálókkal, így kérdésekre szívesen válaszolok, amit megírhat e-mailban, felhívhat telefonon vagy kérdezhetsz, itt a honlapon is!

A következő állatokat tartottam még, ha velük kapcsolatban lenne kérdése, megpróbálok választ adni:
afrikai achát csiga, kanári, kutya/yorki főleg/, macska, karmos béka, mezei/erdei pocok, laboregér, japán táncolóegér és fészekből kiesett, talált madárfiókákhoz is van tapasztalatom..

Köszönöm,
Fülöp Zita,
        2007.09.20.

A tenyészet:

Ez a polc, ahol a tenyészpárok vannak:

Itt, Füge és Bamboocha rosszalkodik

Bandita és Éden ( meg Lilike :) )

Itt Cica és Sütke nevelik a babáikat

 

A szobámban van még egy terrárium, ez a legnagyobb:

Bodza és Tinta :)

 
Time
 
Mongik :)
 

 Két gyönyörű kölyök vadas dzsungáriai törpehörcsög keresi szerető gazdiját! Együtt is elvihetők, amint elérik a 4 hetes kort.

 
Linkek
 
KisRágcsáló Klub

 
Más állatok
 
Harukichi

 
Chat
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj