futoeger
futoeger
Névnap^^

 
Törpihörik :)
 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2006-09-15
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
YouTube;Vsocial
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Ez a legszuperebb!
Nagyon jo, tanulságos
elmegy
Erre muszáj válaszolni?
fúúj neee
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Betegségek

*Fogproblémák

A többi kisállathoz hasonlóan a futóegerek túlnőtt metszőfogait is visszak kell vágni. A túlnövést okozhatják a koponya torzulásai, vagy ami gyakoribb, a rágcsálnivaló hiánya.

*Hasmenés

Akárcsak a hörcsögöknél, előfordulhat "nedves farok" és szalmonella. Az okok és a kezelés ugyanazok. A futóegerek legsúlyosabb betegsége a Tyzzer-betegség, ami gyakran, de nem mindig hasmenést, levertséget, étvágytalanságot és súlyvesztést okoz. Néha olyan heves lefolyású, hogy az áldozatot egyszerűen holtan találja a gazdája. Ez a betegség az esetek hetven százalékában rendkívül hamar halált okozhat ( a tünetek megjelenését számított két napon belül). Kezelése nehéz, a minél előbbi állatorvosi felügyelet, a folyadékterápia, a gondos ápolás és az antibiotikumok, például az oxytetracyclin és a neomycin alkalmazásának függvénye. A futóegerek hasmenése gyakran a rossz táplálás, különösen a szennyezett vagy romlott étel, vagy a túl sok zöldféle következménye. Ennek elkerülése érdekében gondoskodjunk az állat megfelelő étrendjéről.

*Megfázás

A prüszkölést, a náthát, a szemgyulladást gyakran a gyerekektől elkapott streptococcusbaktériumok okozzák. A legjobb kezelést az antibiotikumok jelentik.

*Faggyúmirigy-fertőzés

A futóegerek hasán található nagy faggyúmirigy néha elfertőződik, begyullad és megduzzad. Az állatorvos megfelelő antibiotikus-corticosteroid kenőcsöt ír fel, amivel be kell kenni a dúzzadt területet.

*A daganatok

Ezek közül néhány műthető, gyakran előfordulnak a futóegereknél. A daganatok leggyakrabban a petefészket és a méhet támadják meg.

Megjegyzés: Néhány "szűk spektrumú" antibiotikum, mint a peincillin és a streptomycin veszélyes utóhatásokat válthat ki a futóegereken. Az állatrvos csak "széles spektrumú" antibiotikumokat, például chloramphenciolt, tetracyclint és cepahlosporint fog felírni nekik.

 

-Tyzzer-betegség: egy baktérium (Bacillus piliformis) okozza, veszélyes a nyulakra, hörcsögökre, futóegerekre, patkányokra és egerekre egyaránt, gyakran végzetes. Tünetei a hasmenésés az étvágytalanság, vagy a krónikus formájában a folyamatos súlyvesztés és állapotromlás. A tetracyclin antibiotikummal végzett azonnali kezelés enyhíti, de nem feltétlenül szünteti meg.

 
Time
 
Mongik :)
 

 Két gyönyörű kölyök vadas dzsungáriai törpehörcsög keresi szerető gazdiját! Együtt is elvihetők, amint elérik a 4 hetes kort.

 
Linkek
 
KisRágcsáló Klub

 
Más állatok
 
Harukichi

 
Chat
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj